Ç.E.P Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri Avrupadan Döndü.

31.03.2014 14:27

ÇEP Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanıp, Ulusal Ajans tarafından desteklenen, “Basılı Olarak ve İnternet Ortamında Yapılan Gazete ve Dergi Yayıncılığında Görsel Kaliteyi Artırıcı Tekniklerin Öğrenilmesi ve Uygulanması” isimli proje çerçevesinde farklı okullardan 24 öğrenci yurt dışı hareketlilik faaliyetini tamamladı.

Almanya ve Çek Cumhuriyeti’ne gittiler

Üç akışlı olan proje çerçevesinde başlarında refakatçi öğretmenlerinin de bulunduğu 12’şer kişilik gruplardan birincisi Almanya’nın Nurberg  şehri yakınlarındaki  Schwarzenbruck’ta bulunan Berufsbildungswerk Rummelsberg okulu’nda,  ikincisi ise Çek Cumhuriyeti’nin Başkenti Prag’ta  Vyšší Odborná Škola Grafická Střední Průmyslová Škola Grafická  İsimli okulda yayıncılıkta görsel tasarım  3’er haftalık eğitim aldılar.

Proje çerçevesinde  ÇEP Ticaret Meslek Lisesi’nden 12 kişiden oluşan başka bir öğrenci gurubu Haziran ayı başında  yine üç haftalığına Hollanda’nın Rotterdam Şehri’ne gidecek. Burada LMC Praktijkonderwijs Huismanstraat adlı okulda proje konusu üzerine eğitim alacak olan öğrenciler Haziran ayı sonunda Türkiye’ye dönecekler.

Proje hakkında bilgi veren ÇEP Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Uğur ÖZEN, bu projelerin  öğrencilerimiz için iyi bir fırsat oluşturduğunu, mesleki açıdan öğrencilerin donanımlarını ve özgüvenlerini artırdığını ifade etti. Elde edilen kazanımların diğer öğrencilerle de paylaşılacağını dile getiren ÖZEN,   “Bu tür  proje çalışmalarımıza önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz” dedi.